Станимира Петрова започна с победа европейското по бокс в София

19:51, 15 ное 16 / Спорт 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Боксьорката ни Станимира Петрова спечели първия мач в категория до 54 кг на европейското първенство по бокс, който се провежда в столичната зала „София“.

Тя победи Юлия Корол от Молдова с 3:0 (40:36, 40:33, 40:34). Българката още във втория рунд разкървави носа на съперничката си, а в третия я изпрати в нокдаун. Корол продължи мача, но не успя да се противопостави на Петрова.

Следващата съперничка на Станимира Петрова ще е румънката Лакрамиора Перижок, която победи с 3:0 ирландката Дервла Дъфи.

Европейското първенство по бокс за жени се провежда от 15 до 24 ноември в София. В него участват 130 състезателки от 28 държави. Българският отбор е съставен от 6 боксьорки: Севда Асенова в кат. до 48 кг., Златислава Чуканова в кат. до 51 кг., Станимира Петрова в кат. до 54 кг., Деница Елисеева в кат. до 57 кг., Дафина Маринова до 60 кг. и Илияна Гълъбова до 64 кг. Старши треньор на отбора е Фикрет Ереджебов.

"Боксът е един от най-силните и популярни спортове у нас и за мен е огромна чест да бъдем домакин на това европейско първенство", заяви при откриването спортният министър Красен Кралев.

Утре на ринга се качва Севда Асенова. Тя ще се изправи срещу европейската шампионка Стелута Дута от Румъния.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама