За четвърти път Нощ на театрите под наслов „Маратонът започва“

10:55, 19 ное 16 / Култура 25 669 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За четвърта поредна година Нощ на театрите ще покани всички почитатели на театралното изкуство по един много специален начин да се докоснат до него. В програмата са включени над 100 събития в театри, алтернативни локации, зали, клубове, галерии. 

Посланиците и проектът „Нощни персонажи“ 

Популярни лица на българския театър станаха посланици на европейската инициатива Нощ на театрите. Владо Пенев, Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Владо Карамазов, Деян Донков, Иван Бърнев, Ованес Торосян, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу, Луиза Григорова, Силвия Петкова и Биляна Петринска се присъединиха към посланическия екип на четвъртата Нощ. Всички те застанаха пред обектива на топ фотографа Павел Червенков и пресъздадоха своето усещане за Шекспир и Думите. Всеки от актьорите сподели любим цитат от Шекспир и добави към него личен коментар, най-близък до неговoто светоусещане. Фотосите, включени в проекта „Нощни персонажи“ ще бъдат представени във фоайето на Камерна сцена в Народен театър „Иван Вазов“, Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и в Драматичен театър Пловдив.

Нощта е дълга и пълна с театър е посланието на мобилния апликейшън на Нощ на театрите, който безплатно може да се свали от Google Play и AppStore и в който е събрано всичко, което ще се случва в Нощта на театрите тази година. Приложението е разработено от Мтел и е подарък за всички почитатели на театралното изкуство.

Европейска нощ на театрите е част от Календара на културните събития на Столична община. Сред постановките, които могат да бъдат гледани, са: „Роня, дъщерята на разбойника“, „Каша за душата или коледното джудже в бакалницата“, „Макс и Мориц“, Play back „Мечо Пух“ на тема „Приятелството“, „Петя и вълкът“, „Цар Дроздробрад“, „Застреляй идиотите“, „Едно танго с Маркес“, „Ромео и Жулиета“, „Ревизор“, „Да се провреш под дъгата“, „Медея – майка ми“, „Апетит за череши“, „Грамофонът“ и много други.

Цялата програма за Нощ на театрите вижте на http://www.theatresnight.org/events.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама