Москов: Знам икономическите и медийните среди, които стоят зад атаката срещу мен

10:19, 23 ное 16 / Политика 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Много добре знам какви икономически и медийни среди стоят зад публичната атака срещу мен. Това са средите, които доведоха българското здравеопазване до дереджето, в което го заварихме. Същите, които го управляваха в течение на 20 години”. Това коментира в сутрешния блок на „Нова“ здравният министър в оставка Петър Москов по повод обвиненията срещу него за бартера на ваксини между България и Турция.

Той не скри, че е обиден, но вярва, че всичко това ще завърши с разкривнаето на истината.

„Усилието на Здравното министерство е било постигането на максимална ефективност на публичните пари. На този фон обвинението в безстопанственост ми звучи обидно персонално. Вероятно това е пътят, по който трябва да мине, за да изчисти името си от лъжите“, допълни Москов.

Той обясни, че повдигнатите му обвинения са само във финансовите параметри на взаимното дарение с Турция. Москов категорично заяви, че прокуратурата не твърди, че ваксината „Пентаксим” е некачествена или по някакъв начин вредна.

„Имахме няколко становища, че предстои криза и трябваше моментално да се вземе решение. Питахме всяка една европейска държава могат ли да ни помогнат, но те нямаха ваксини. Всичко е по закон”, уточни той.

„Ако трябваше да купим 100-те хиляди броя „Пентаксим”, ние трябваше да платим 4,8 милиона лева. Как така като изнесеш нещо на стойност 370 хиляди лева и ти дарят нещо за милиони, си ощетил някого?”, попита здравният министър.

Той е убеден, че има неясноти в разследването и в хода на досъдебното производство те ще бъдат изяснени.

„Моето задължение като здравен министър бе да гарантирам имунизационния календар на България и аз съм го направил. Няма нито едно незаконно средство”, каза още Москов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама