Павлова: Няма да се качва цената на винетката

12:04, 08 дек 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цените на винетките през 2017 година ще останат непроменени. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова на пресконференция, където бяха представени винетните стикери за 2017 година.

Павлова обясни, че цената се запазва, защото през януари се очаква да се премине към изцяло нова система. Ще има т.нар. електронна винетка и ТОЛ такса за тежкотоварните превозни средства.

„Все още всички могат да си закупят винетни стикери, които ще са валидни до януари 2017 година“, увери миинистърът .До момента през 2016 са продадени 6 411 252 броя винетки, като до края на годината се очаква да нараснат с още около 3 милиона.

Новите винтеки имат 3 вида защити, холограми със специални ефектни на преливане и оцветяване. Павлова отчете, че за 2016 г. няма нито един случай на заловена фалшива винетка.

„2016 беше годината, в която направихме масови проверки и се оказа, че проблем с фалшиви стикери нямаме, но имаме проблем с т.нар. гастарбайтери“, каза тя. 

Павлова заяви още, че 99% от транзитно преминаващите превозни средства през страната са неизрядни. „Затова предлагаме тази компенсаторна такса, която не подлежи на обжалване. 2017 ще продължи проверките на екипите на „Пътна полиция“, АПИ и пътна администрация“, увери министърът.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама