"Анастасия" на Кралския балет ще бъде излъчена в София и в още няколко градове

19:38, 08 дек 16 / Култура 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 14-и, 17-и и 18-и декември в кината „Арена“ в София, Пловдив, Варна, Плевен, Смолян и Стара Загора в следващите прожекции от кино сезона на Кралската опера в Лондон „Ковънт Гардън“ ще гледаме спектакъла на Кралския балет „Анастасия“.

 

Този балет на знаменития хореограф Кенет МакМилън е посветен на една от най-големите загадки на миналия век. В разгара на Октомврийската революция руското царско семейство е екзекутирано. След време се появява млада жена, която претендира, че е оцелялата принцеса Анастасия.

 

Известна под името Ана Андерсън, тя не може да си спомни миналото и затова я смятат за измамница. Докато мнозина се опитват да забравят Революцията и зверствата, други вярват, че е възможно принцесата да е оцеляла и започват да я почитат като част от едно велико минало.

 

Балетът „Анастасия“ по музика на Чайковски и Мартину е драматично и завладяващо изследване на кошмара в съзнанието на Ана. Това е една от първите постановки на Кенет Макмилън, след като става директор на Кралския балет през 1970 г.

 

Поставяйки прима балерината пред огромно предизвикателство, това е изключителна възможност да видим един от основополагащите образци на модерната хореография, т.е. една от класиките на балета на ХХ век.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама