Военният министър Ненчев не е бил подслушван по искане на прокуратурата

14:42, 09 дек 16 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Военният министър в оставка Николай Ненчев не е бил подслушван по искане на прокуратурата. Това съобщиха от държавното обвинение във връзка с пимо на Ненчев, в което той изразява опасения, че срещу него са използвани незаконно Специални разузнавателни средства.

"г-н Ненчев има качество на обвиняем по досъдебно производство, наблюдавано от Софийска градска прокуратура и по досъдебно производство, наблюдавано от Военно-окръжна прокуратура – София. По нито едно от тях спрямо обвиняемия Ненчев не са използвани Специални разузнавателни средства (СРС) по искане на прокуратурата. Отговорът на всички други поставени от министъра в оставка въпроси се съдържат в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за специалните разузнавателни средства, чийто текстове са общодостъпни", пише в отговора на прокуратурата.

Вярвам на прокуратурата,тъй като съм завършил право и ще продължа да вярвам, друг е въпросът дали вярвам на главния прокурор. Това пък каза днес министърът на отбраната за писмото си до Сотир Цацаров в което пита дали бил подслушван.

Той поиска да знае "до кого е достигала тази информация, кой разполага с нея и дали случайно не се злоупотребява, защото от този телефон комуникирам почти с всички колеги, ежедневно получавам сутрешни доклади с конфиденциална информация, която касае българската национална сигурност и сигурността на нашите съюзници".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама