До дни ще са готови инструкциите при авария в метрото, заяви шефа на "Метрополитен"

20:15, 09 дек 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Следващата седмица трябва да са готови инструкциите за уведомяване на пътниците при аварии в метрото. Това каза директорът на столичния „Метрополитен” инж. Стоян Братоевв за "Фокус", във връзка с техническия проблем, който възникна на 6 декември.

По думите му проблемът от преди дни не е представлявал сериозна авария, въпреки че е отстраняването ѝ е отнело повече време. "От началото на работа на метрото, а януари месец ще станат 19 години, откакто работи, това е третият случай, когато се налага за такъв по-продължителен период от време в определен участък да бъде спряно движението", обясни инж. Братоев.

"Техническите лица са работили така, както е разписано по нашите инструкции, ако има някаква слабост, тя е може би по отношение на уведомяването на пътниците, където има известни пропуски", коментира той. Инж. Братоев каза, че през последните няколко дни в тази връзка са проведени срещи с кмета на София и следващата седмица трябва да са готови инструкциите за уведомяване на пътниците при аварии.

Той обясни какво ще включват новите изисквания. По думите му според тях, след като се увери, че влакът не може да потегли, машинистът трябва да уведоми пътниците за това. Освен това на всяка станция да има дежурен ръководител на движението, който да уведоми по уредбата на станцията, че по технически причини се спира движението на влака. Ако минат повече от 15 минути влаковият диспечер трябва да уведоми Центъра за градска мобилност, за да може да се организира паралелния транспорт.

Инж. Братоев посочи, че сигурността на пътниците в метрото е гарантирано по много направления – на всяка станция има полиция и видеонаблюдение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама