Общинските болници в София с акция по кръводарявне за пострадалите в Хитрино

12:33, 10 дек 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските болници в София организират акция по кръводаряване във връзка с трагичния инцидент в шуменското село Хитрино, тъй като болницата в Шумен се нуждае от кръв за ранените. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Столичните болници имат и готовност да реагират с линейки и реанимационни екипи.

Рано тази сутрин влак, превозващ цистерни с пропан-бутан, се взриви. Четирима души загинаха, а десетки са ранени. Очаква се жертвите да нараснат. Щетите в селото са големи.

26 души са приети в МБАЛ-Шумен от сутринта. От тях трима са транспортирани в клиниката по изгаряния на Военномедицинска болница във Варна. Други трима са откарани в болница „Св. Марина” във Варна.

Един човек е починал още при приема в шуменското лечебно заведение. Трима души са в критично състояние и не могат да бъдат местени.

От здравното министерство съобщиха, че е създадена организация от цялата страна да бъдат доставени кръвни продукти, ако това е необходимо. Създадена е и организация за транспортиране по въздух, но засега това не се налага.

По думите на премиера Бойко Борисов, който пристигна в Хитрино, на място има 110 пожарникари и над 20 пожарни коли. Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил каза, че има напълно изгорени къщи, тъй като ударната вълна е била много силна.

Президентът Росен Плевнелиев апелира  гражданите да оказват съдействие и да изпълняват инструкциите на спасителните и медицинските екипи в района на катастрофата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама