Една година след промените в Конституцията - какво се случи и какво още е необходимо

12:23, 14 дек 16 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Български институт за правни инициативи (БИПИ) и Съюзът на съдиите в България (ССБ) организират на 19.12.2016 г. дискусия под надслов "Една  година след промените в Конституцията - какво се случи и какво още е  необходимо". Дискусията е посветена на промените, свързани със съдебната  власт и тяхното отражение върху цялостното функциониране на държавата.

В началото презентации ще направят проф. д-р Пенчо Пенев – депутат във  ВНС, конституционен съдия, бивш Министър на правосъдието и бивш директор  на Националния институт на правосъдието, г-жа Соня Найденова – съдия,  член на Висшия съдебен съвет и бивш негов представляващ и г-жа Екатерина  Михайлова – юрист и преподавател в Нов български университет. След това  ще бъде дадено време за изказвания и мнения от страна на представители  на съдебната власт, законодателната и изпълнителните власти, на  неправителствения сектор.

Желанието на организаторите е за обективен, професионален и критичен разговор да бъдат  откроени позитивите и негативите на приетите промени, натрупаният  едногодишен опит и нуждата от допълнителна работа в посока устойчивост  на съдебната реформа в страната и преодоляване на дефицитите, натрупани  до момента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама