Следователи ще играят шах с Веселин Топалов във ВСС

17:45, 16 дек 16 / Спорт 25 726 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Висшият съдебен съвет прие предизвикателството да бъде домакин на шахматна среща между Веселин Топалов и следователи. Идеята за провеждане на сеанс на едновременна игра срещу представители на Прокуратурата на Република България е на българския гросмайстор, световен шампион за периода 2005-2006 г. Веселин Топалов, който пристига в България за Коледните празници.

Събитието ще се проведе на 21 декември 2016 година (сряда) от 11.00 ч. в зала „Пресцентър” на ВСС. Очаква се в срещата да се включат и други спортисти, сред които боксьорът Кубрат Пулев.

Инициативата за спортната среща е на Фондация „Веселин Топалов” и е част от дейността й за популяризиране  на шаха сред представители на правоприлагащите органи, като средство за откъсване на проблемни деца от окръжаващата ги престъпна среда.

Основната цел на Фондацията е да подпомага развитието на млади таланти в областта на шахмата и да организира шахматни събития свързани с подкрепата на деца от рискови групи и такива в неравностойно положение.

Срещата между следователи любители на шаха и Веселин Топалов е осъществена със съдействието на Ясен Тодоров, член на ВСС, председател на Комисията по професионална етика към Прокурорската колегия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама