Приказката "Снежанка и седемте джуджета" оживява на сцената на НДК

16:47, 19 дек 16 / Култура 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Балетът по известната приказка на Братя Грим „Снежанка и седемте джуджета” от Александър Йосифов ще оживее на сцената на зала 1 на Националния дворец на културата (НДК) на 23 декември, петък, от 19:00 ч., като основен акцент от богатата програма на Новогодишен музикален фестивал - НМФ 2016.

Приказният подарък за децата в навечерието на Коледните празници ще бъде поднесен от НДК съвместно с балета на Държавна опера – Русе и Балетна школа Vaya Dance Studio, съобщиха от пресцентъра на Двореца.

Музиката на спектакъла е дело на проф. Александър Йосифов, а хореографията на прима-балерината и директор на Русенския балет Силвия Томова. Приказните костюми, издържани в концепцията на „Уолт Дисни”, са дело на Първолета Чавдарова – Летиция, а сценографията на Иван Токаджиев.

В балетния спектакъл участват солисти и кордебалет на Държавна опера – Русе, ученици на Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов” - Русе и деца от Vaya Dance Studio с ръководител Ваня Рошкова.

Билети можете да откриете на касите на Билетен център-НДК и в мрежата на Ticketportal на цени от: 10, 15, 20, 25 лв., както и семейни пакети от 44 лв. (4 билета), 55 лв. (5 билета) и 66 лв. (6 билета).

Участниците в „Снежанка и седемте джуджета” са:

Снежанка – Весела Василева; Принц – Стоян Фъртунов; Кралица – Зорница Петрова; Вещица – Ирена Барбукова; Пези (слуга на кралицата) – Михаил Дамянов; Ловец – Христо Ангелов; Седемте джуджета – Антон Иванов, Мариян Янков, Анжелика Добрева, Деян Добрев, Христо Добрев, Мария Петрова и Десислава Велева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама