Осъдиха столичанин, причинил смъртта на двама при рисково изпреварване

15:18, 23 дек 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осъдиха мъж от София на две години „Лишаване от свобода“ за предизивикване на тежка катастрофа, при която загинали двама души, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София.

На 30 октомври 2015 г. Я. Дюлгеров, който е правдоспособен водач, управлявал лек автомобил „Фолксваген“ по първокласния път Е-79 в посока Видин – Монтана. Заедно с него пътувала и майка му.

Въпреки максимално разрешената скорост 90 км./ч. той шофирал с превишена скорост от 105 км./ч. Без да се убеди дали има видимост и свободен път, предприел изпреварване, в резултат на което се блъснал в насрещно движещия се лек автомобил „Ланчия“. От удара водачът на „Ланчия“ и пътуващата с него жена починали на място, а майката на Дюлгеров получила средна телесна повреда.

Сигналът за катастрофата е подаден от очевидец на случилото се. Спешните медици, които пристигнали на място, са констатирали смъртта на двамата, а пострадалата майка на Дюлгеров била откарана в монтанската болница за лечение.

Изготвената автотехническа експертиза в хода на досъдебното производство е установила, че Дюлгеров е нарушил правилата за движение по пътищата, в резултат на което е отнел живота на двама души.

Подсъдимият е правдоспособен водач на МПС с категории „АМ“, „В1“, „В“, „С1“, „С“, Ткт“.Преди инцидента той е бил санкциониран от органите на реда, поради многократно нарушаване на правилата за движение по пътищата.

Осъдителната присъда е постановена по  обвинителен акт, изготвен от прокурор в Окръжната прокуратура – Монтана. Решението на съда подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама