"Да, България" организира среща в София с българи, живеещи в чужбина

Снимка: Фейсбук страницата на "Да! България"
Снимка: Фейсбук страницата на "Да! България"

Партия „Да, България!“ организира среща в София с наши сънародници, които живеят в чужбина, но са в България за настоящите празници, съобщи БНР.

„В последните години около празниците винаги има възможности за контакт с други активни българи , които живеят в чужбина, но се интересуват от страната ни“. Това заяви за националното радио Ана Димитрова, която живее в Брюксел, но ще посети форума. Тя даде за пример националните протести. Димитрова се надява на срещата с новосъздадената партия на бившия правосъден министър Христо Иванов да има възможност за по-конструктивен диалог.

Относто обявеното в сряда решение на група българи, реализирани в чужбина, също решили да създадат собствена формация, Димитрова отбеляза, че в спора се ражда истината и е крайно време спорът в българската политика да се основава на факти и аргументи.

„От тези политически фракции, които съществуват до момента, виждаме, че всъщност по-скоро партийното строителство и консолидацията на власт са целта на какъвто и да било политически диалог. А бъдещето на  България определено е свързано с нови политически формации, които ще възприемат тази нова политическа култура – на разговор, на диалог, на използване на аргументи и факти. Не виждам проблем да има повече от една партия“, допълни тя пред БНР.

Social

Коментари