"Да, България" организира среща в София с българи, живеещи в чужбина

13:32, 29 дек 16 / Политика 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партия „Да, България!“ организира среща в София с наши сънародници, които живеят в чужбина, но са в България за настоящите празници, съобщи БНР.

„В последните години около празниците винаги има възможности за контакт с други активни българи , които живеят в чужбина, но се интересуват от страната ни“. Това заяви за националното радио Ана Димитрова, която живее в Брюксел, но ще посети форума. Тя даде за пример националните протести. Димитрова се надява на срещата с новосъздадената партия на бившия правосъден министър Христо Иванов да има възможност за по-конструктивен диалог.

Относто обявеното в сряда решение на група българи, реализирани в чужбина, също решили да създадат собствена формация, Димитрова отбеляза, че в спора се ражда истината и е крайно време спорът в българската политика да се основава на факти и аргументи.

„От тези политически фракции, които съществуват до момента, виждаме, че всъщност по-скоро партийното строителство и консолидацията на власт са целта на какъвто и да било политически диалог. А бъдещето на  България определено е свързано с нови политически формации, които ще възприемат тази нова политическа култура – на разговор, на диалог, на използване на аргументи и факти. Не виждам проблем да има повече от една партия“, допълни тя пред БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама