Печатните медии трябва да отбележат действителния си собственик в първия брой за 2017 г.

14:40, 29 дек 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Издателят на произведени в Република България периодични печатни произведения трябва да публикува в първия брой за всяка календарна година информация, идентифицираща действителния му собственик. За това напомня Министерството на културата като се позовава на измененията в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, приет от 41-ото Народно събрание на 21 октомври 2010 г.

Издателят, в 7-дневен срок от отпечатването на първия брой на печатното произведение за всяка календарна година, е длъжен да подаде в Министерството на културата и декларация по образец, одобрен от министъра на културата, която идентифицира действителния му собственик.

Законът изисква също така издателят на периодични печатни произведения в 7-дневен срок от настъпването на промяна в действителния му собственик да подаде декларация в Министерството на културата.

Министерството на културата публикува на интернет страницата си информацията, идентифицираща действителния собственик на издателя, в 10-дневен срок от получаването на декларациите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама