Калоян Паргов: БСП ще настоява ЕС, България и Русия да работят заедно заради терористичните заплахи

17:40, 29 дек 16 / Политика 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП ще настоява санкциите срещу Русия да отпаднат, колкото се може по-скоро, защото вредят на националния ни интерес и възпрепятстват добрите отношения не само в политически, но и в икономически план. Това е заявил лидерът на БСП-София Калоян Паргов на среща с руския посланик Анатолий Макаров днес, предаде "Дневник".

"Притеснени сме от поредицата от инциденти в Турция и нестабилността в тази държава, както и нарастващата опасност от терористични актове из цяла Европа. В тази връзка трябва да търсим начини за засилване на дипломатическите отношения и контакти между нас, държавите от Европейския съюз и Русия", заяви след срещата Паргов.

По думите му България като единствената славянска и православна държава-членка на ЕС може да играе важна роля. Страната ни трябва да има балансирано отношение и политика, както към Запада, така и към Изтока. Това пък може да се случи чрез диалог и търсене на взаимноизгодно сътрудничество.

На срещата са присъствали депутатът Жельо Бойчев, проф. Ваня Добрева и Светлана Шаренкова, председател на форум "България- Русия". Те са изразили съболезнования за загубата на артистите от хор "Александров" при самолетна катастрофа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама