Калоян Паргов: БСП ще настоява ЕС, България и Русия да работят заедно заради терористичните заплахи

Снимка: БСП
Снимка: БСП

БСП ще настоява санкциите срещу Русия да отпаднат, колкото се може по-скоро, защото вредят на националния ни интерес и възпрепятстват добрите отношения не само в политически, но и в икономически план. Това е заявил лидерът на БСП-София Калоян Паргов на среща с руския посланик Анатолий Макаров днес, предаде "Дневник".

"Притеснени сме от поредицата от инциденти в Турция и нестабилността в тази държава, както и нарастващата опасност от терористични актове из цяла Европа. В тази връзка трябва да търсим начини за засилване на дипломатическите отношения и контакти между нас, държавите от Европейския съюз и Русия", заяви след срещата Паргов.

По думите му България като единствената славянска и православна държава-членка на ЕС може да играе важна роля. Страната ни трябва да има балансирано отношение и политика, както към Запада, така и към Изтока. Това пък може да се случи чрез диалог и търсене на взаимноизгодно сътрудничество.

На срещата са присъствали депутатът Жельо Бойчев, проф. Ваня Добрева и Светлана Шаренкова, председател на форум "България- Русия". Те са изразили съболезнования за загубата на артистите от хор "Александров" при самолетна катастрофа.

Личности
Национални теми

Social

Коментари