Бъчварова: Към момента няма конкретна заплаха за терористичен акт у нас

12:46, 30 дек 16 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въпреки посочването на очертаните основни общи рискове, валидни за страната ни  към настоящия момент службите за сигурност не разполагат с конкретна информация за заплаха от терористична дейност на територията на страната. Това каза на брифинг в МВР министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова след заседание на Консултативната група към Съвета по сигурността при Министерски съвет, цитирана от "Фокус".

Вътрешният министър в остака каза още, че предвид предстоящото струпване на голям брой български и чужди граждани за посрещане на новата година мерките за сигурност се разширяват. Те ще се прилагат по отношение на железопътни и автогари, летища и големи зимни курорти, както и на всички места, посещавани от големи групи хора - новогодишни концерти на открито, базари и тържества.

 „Засилените мерки ще се изразят в повишено присъствие на служителите на МВР, както и засилени проверки на багажи, документи за самоличност и автомобили“, обясни Бъчварова.

Министърът призова за по-високата бдителност на гражданите по отношение на подозрително поведение и действия на непознати лица, както и на оставени без надзор багажи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама