Дянков: Действията ми като вицепремиер и министър на финансите бяха стриктно съобразени с принципа

Снимка: Фейсбук профилът на Симеон Дянков
Снимка: Фейсбук профилът на Симеон Дянков

Разпространената днес чрез медиите информация за необходимостта да обясня факти по сделки от времето, когато бях член на правителството, изисква коректен отговор. Всички мои действия като вицепремиер и министър на финансите бяха стриктно съобразени с принципа точно изпълнение на действащите закони и защита на държавния интерес. Ще съдействам на компетентните институции по всички интересуващи ги въпроси. 

Това написа в профила си във фейсбук бившиятминистър на финансите Симеон Дянков. Във вторник прокуратурата обяви, че повдига обвинение на Дянков заради безстопанственост. Заедно с него беше обвинени бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков.

Обвинението към двамата е за безстопанственост при продажбата през борсата на държавния дял в електроразпределителното дружество "ЕВН България Електроразпределение" АД.

След като стана ясно, че и Дянков е привлечен като обвиняем от прокуратурата обявха, че не могат да го открият на адресите му в България, за да го призоват и ако се наложи, ще го обявят за държавно издирване.

 

Social

Коментари