Борисов зове министрите да работят активно, отказа се да предупреждава за предстоящите снеговалежи

14:12, 04 яну 17 / Политика 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Борисов призова министрите, участващи в сформирания с негова заповед Национален щаб по повод прогнозите за предстоящи обилни снеговалежи и силни ветрове, да работят изключително активно. Това стана ясно по време на правителственото заседание, съобщават от правителствената информационна служба.

„Специално ДАИ искам да присъства навсякъде, да следят ТИР-овете, защото тези безобразия трябва да престанат“, заяви министър-председателят. По думите му, не може да бъде казано на хората да не пътуват. „Затова имайте пълна готовност – за тези, които са неразумни и тръгнат в такова време - да имаме готовност съответно да им се окаже помощ“, допълни Борисов. 

"И предупреждавайте. Явно е, че не можем да кажем на хората да не пътуват, поне от опита ми от тези няколко дни, като обиколих Айтос и Карнобат надолу…., не се оценява, че природата е по-силна от нас и след това настава този хаос. Затова имайте пълна готовност – за тези, които са неразумни и тръгнат в такова време - да имаме готовност съответно да им се окаже помощ и да не бъдат и допуснати в тези трасета, където би могло да има и се очаква силен снеговалеж. Така че, използвайте и медиите да го транслирате това, да обясните още веднъж. Армията също, Ненчев, нека да имат готовност с тежките машини", каза още премиерът в оставка.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която е ръководител на Щаба, информира премиера за предприетите от ведомствата превантивни мерки. „Всяко едно министерство е задействало мерките. Възложили сме на нашите директори заедно с областните управители и кметовете на общини да подготвят местните щабове и кризисните центрове да бъдат в готовност, ако се наложи евакуация на хора, да могат да ги настанят“, допълни вицепремиерът Бъчварова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама