Сметната палата публикува отчетите за президентския вот

16:35, 04 яну 17 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сметната палата публикува отчетите за предизборната кампания на участниците в изборите за президент и вицепрезидент през ноември 2016 г.

Участниците в изборите бяха общо 21 – партии, коалиции и инициативни комитети. От тях 20 са представили в Сметната палата отчетите си. Документи не е подал само инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Бисер Миланов – Петното.

При непредставяне на отчет, съгласно Изборния кодекс се налага глоба от 2000 до 10 000 лв. на човека, който представлява партията, коалицията или инициативния комитет.

Сметната палата започна одита на участниците в президентските избори за случаите, когато декларираните приходи и извършените разходи във връзка с предизборната кампания са над 1000 лв. По предварителни данни всички 20 участници надхвърлят тази сума.

Публикувана е и представената информация от доставчици на медийни услуги, социологически и рекламни агенции, и агенции за осъществяване на връзки с обществеността за предоставените от тях услуги на участниците в изборите.

При одита се извършва, както фактическа така и документална проверка на даренията, направени от дарителите, на предоставените вещи и услуги за безвъзмездно ползване.

Отчетите са публикувани в Единния регистър по Изборния кодекс .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама