Турската полиция блокира пътя за границата с България заради атентатора от клуба

18:38, 04 яну 17 / Политика 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турската полиция е блокирала пътищата в района на град Къркларели, водещи към българско-турската граница. Крайната мярка се налага заради опасения, че нападалеят в новогодишната нощ в клуб "Реина" може да избяга през България към Европа, съобщава БТА.

На изходите и входовете към Къркларели са разположени специални екипи, които проверяват всички излизащи и влизащи коли и пътници. Екипи от спецчастите за борба срещу тероризма също са разположени в района. Поставени са дори и засади по пътищата.

На граничния пункт Дерекьой - Малко Търново е подаден сигнал за бдителност и са били изпратени допълнителни подкрепления от полиция и жандармерия, съобщава турският вестник "Хаберлер".

По-рано днес турският парламент одобри удължаване с три месеца на извънредното положение, обявено след опита за преврат през юли миналата година. Решението дойде три дни след кървавото нападение в новогодишната нощ в дискотека в Истанбул, при което загинаха 39 души и за което отговорност пое "Ислямска държава".

От своя страна турският президент Реджеп Ердоган направи първото си публично изявление пред нацията след атентата на Нова година. Той обяви, че нападението цели да разедини народа и да настрои отделни групи хора едни срещу други. Той подчерта, че страната няма как да падне в този капан.

"Начинът на живот на нито един турчин не е заплашен. Мой дълг е да защитавам правата на всеки един", заяви Ердоган.

До момента турската полиция не е обявила официално знае ли кой е точно е нападателят от новогодишната нощ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама