Николай Русинов-Чеци остава в ареста

13:08, 05 яну 17 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Това реши Софийският апелативен съд, след като разгледа жалбата на подсъдимия за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража“. 

Софийският апелативен съд (САС) не е уважил жалбата на Николай Русинов-Чеци за промяна на мярката му за неотклонение и го е оставил в ареста. Чеци е подсъдим за убийството на Яна Кръстева, която беше намерена мъртва в Борисовата градина през 2011 година, пише dnevnik.bg.

Мотивите в искането за промяна на мярката са прекомерната продължителност на задържането. Чеци е в ареста от пролетта на 2012 година. Според прокуратурата не може да се направи извод за неразумност на времето, в което Русинов е задържан.

Делото е в Софийския апелативен съд, след като върховната инстанция го върна за ново разглеждане. "САС провежда ритмично съдебни заседания, като в рамките на съдебното следствие се събират и нови доказателства за изясняване на значими обстоятелства по делото. Налице е фактическа и правна сложност, която се определя от обема на делото и характера на повдигнатото обвинение", пишат в съобщение от пресцентъра на прокуратурата.

На първа инстанция Русинов беше осъден на доживотен затвор, а на втора получи 19 години затвор. ВКС върна заради съществени процесуални нарушения и липсата на достатъчна яснота за автора на деянието. Следващото заседание по делото ще се състои на 13 януари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама