От МОН призовават кметовете да удължат ваканцията

12:58, 06 яну 17 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на образованието призова кметовете да удължават ваканцията в селищата, в които не е възможно да се възстанови учебният процес на 9 януари, според информация на интернет страницата на министерството.

Това важи особено за училищата, до които достъпът е затруднен, както и там, където има проблеми с електроснабдяването и отоплението на класните стаи.

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка МОН изисква от началниците на регионалните управления на образованието да са в постоянна връзка с кметовете на общини и директорите на училища, за да бъдат информирани навреме родители и ученици за възникнали проблеми.

Препоръката на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева е с цел да се избегнат всякакви рискове за живота и здравето на учениците и учителите.

Ваканцията ще бъде удължена че от 9 до 11 януари в общините Благоевград, Пловдив и София област. Директорите на училища са уведомени и от тях се изисква да преструктурират учебното съдържание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама