Днес се учредява новият политически проект "Да, България"

11:49, 07 яну 17 / Политика 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Събранието за учредяването на новия политически проект започна днес в 11:30 часа в Sofia Event Center. Късният час е избран, за да успеят да се регистрират всички дошли като учредители. Организаторите обявиха, че са се събрали 1500 души, вместо нужните 500 и очакваните 800, съобщава "Дневник".

Според програмата, след регистрацията и реч на председателя на инициативния комитет – Христо Иванов, събранието ще гласува устав и ръководни органи.

"Вярваме, че изправяйки се срещу престъпността и корупцията в управлението, можем да предложим на младите хора в България бъдеще, а на нашите родители – достойно настояще

Желаем да възпитаме децата си в родолюбие, да им завещаем горда и достойна България. 

Искаме да бъдем солидарна общност от граждани, независимо дали живеем в страната или извън нейните предели. За нас това е истински патриотизъм", е записано в проектоустава.

ато своя основна цел от бъдещата партия определят демонтиране на "корупционния модел на управление на страната, за да сложи край на бедността и да повиши благосъстоянието и качеството на живот на българските граждани". Това ще се постигне чрез реформиране на правоохранителната система, установяване на законност и правила за институциите, вместо произвол, създаване на работещи регулатори, охраняващи правилата на свободната конкуренция, спиране на бюджетните кражби, свързани с нагласени обществени поръчки, укрити данъци в особено големи размери и контрабандна търговия от фирми и частни лица, избегнали закона чрез корупцията в държавните институции. Сред целите е записано още въвеждане на електронно управление и създаване на "малка и прозрачна администрация" и други.

Учредителното събрания на "Да, България" се свиква от инциативния комитет от учредяването и се извършва от доброволчески щаб от учредители и симпатизанти на движението. Екипът по организацията е изцяло доброволен, а разходите по наемане на залата са покрити от симпатизанти и от дарения.

Новият политически проект на бившия правосъден министър Христо Иванов "Да, България" успя да събере близо 80 хил. лева дарения само за две седмици, според съобщение на сайта на движението. Дарителите са общо 578 души, а средната стойност на едно дарение е 132 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама