Прокуратурата ще проверява дали е насилван Николай Русинов-Чеци

12:43, 07 яну 17 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Информация за брутални изнасилвания и системни побои над Николай Русинов-Чеци в ареста ще проверява прокуратурата. Повод за разследването са негови оплаквания в съда за физически и психически тормоз, пише 24 часа.

Пред магистратите Чеци отказа да сподели в какво точно се изразяват посегателствата. Той не е казал дори на близките и адвокатите си какво му се е случило в килията. Очаква се детайли за насилието да сподели при евентуален разпит пред прокурор.

Неофициално пандизчии от Софийския затвор разказаха пред "България Днес", че става дума за брутални сексуални гаври, на които закоравели главорези системно подлагали Чеци. 

Подсъдимият за убийството на Яна в Борисовата градина Русинов е в килията от близо 5 години. Николай Русинов попадна зад решетките, след като бе обвинен за жестокото убийство на Яна Кръстева, извършено в нощта на 8 срещу 9 юли 2011 година. Чеци твърди, че е правил секс с момичето и след това я оставил да спи в храстите на парка. Веднага след това напуснал България по работа. След като бе обявен за издирване, той се върна у нас, предаде се и бе разпитан като свидетел. След излизането на важните експертизи от чужбина съдът го прати окончателно в Софийския затвор да чака началото на процеса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама