Бареков учреди нова партия с името "Презареди БГ"

Снимка:capital.bg
Снимка:capital.bg

Николай Бареков събра сподвижници и симпатизанти на учредяването на нова политическа партия днес в НДК. На него евродепутатът покани двама премиери - Ренета Инджова и Зоран Живкович. Сръбският гост обаче е възпрепятстван от разразилата се снежна буря на Балканите. 

По повод неразчистените пътища минути преди да започне събитието Бареков написа в мрежата: 

"Липсата на държавност ни се отрази пряко. Хората, които са тръгнали, за да участват на учредяването от цялата страна, имат затруднения. Наши симпатизанти от Северозападна България бяха затрупани днес в преспите край с. Ресово. Вместо да им помогне, снегоринът по пътя ги е дозатрупал. Добрата новина е, че са живи и здрави и са се оправили сами, продължили са пътя си, но закъсняват. Подобно е положението и на други места в страната. 

Другата лоша новина е, че подобно е положението и в Сърбия. Тежка катастрофа на магистралата Белград-Ниш е спряла по пътя му и Зоран Живкович. Неговото участие днес се отлага, но ще направим специална конференция с него, когато пътищата станат проходими - още в края на януари или началото на февруари." 

Председател на новата партия ще бъде Николай Бареков, а него заместник ще е Георги Балабанов, предаде Канал 3.

Балабанов от три години е съветник в парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти и дясна ръка на Бареков в Брюксел. Партията ще носи името "Презареди БГ".

 

Национални теми

Social

Коментари