Удължават ваканцията на учениците в София и други областни градове

14:16, 08 яну 17 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прогнозата за София за 9 януари 2017г. е за минимални температури между минус 17 и минус 20 градуса, с максимални минус 13 градуса, според Национален институт по метеорология и хидрология.

Замерванията на достигнатата температура в класните стаи, които бяха направени днес, 8 януари 2017г., показаха, че в някои училища температурата е под изискванията.

Информацията е обсъдена съвместно с Регионалното управление на образованието и със заповед на кмета на София се обявяват за неучебни дните 9 и 10 януари 2017г. за столичните училища, съобщиха от пресцентъра на Столична община, пише Дарик радио.

Продължава да се следи прогнозата за времето в София, да се извършват замервания на стайните температури в училищата и при необходимост ще се обяви за неучебен ден и 11 януари 2017г.

От вчера, 7 януари 2017г., снегопочистващите фирми имат задача да почистват приоритетно улиците до училищата и детските градини и достъпът до всички тях е осигурен.

"От вчера следобед до днес получих няколкостотин лични съобщения от ученици, които искат ваканцията за софийските училища да бъде удължена до 11 януари." Това написа столичният кмет Йорданка Фандъкова вчера в профила си във Facebook, след като Министерството на образованието остави кметовете сами да решават дали ваканцията да бъде удължена, или не.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама