Лед скова река Дунав

15:32, 08 яну 17 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна ледообразуване по река Дунав. Покрай бреговете има малки ледени парчета. Образувал се е ледоход 10 %, но засега корабоплаването не е възпрепятствано, съобщиха от МВР.

 

Преустановено е движението на пътническите влакове от и към Бургас, Сливен, Карлово, Ямбол и Варна. Движат се само бързите влакове и то с голямо закъснение.

Поради замръзнали стрелки влаковете от гара София също тръгват с голямо закъснение, предаде Канал 3.

Пристанищата във Варна са затворени за плаване и маневриране на кораби заради лоши метеорологични условия. Всички пристанища в Бургас са отворени за маневриране. Летище София работи нормално при зимни условия. Полетите имат известни закъснения, заради антиобледенителните процедури, които се извършват стандартно при ниски температури. Летище Бургас също работи нормално. Аеропортовете в Пловдив и Варна са отворени, като първият полет в града под тепетата е в 20:15 часа.

Към 11:30 часа на територията на страната 78 населени места са без електрическо захранване - в района на Силистра, Русе, Добрич, Варна, Търговище, Шумен и Разград. Най-много аварии има в района на Силистра.

Отменено е бедственото положение на територията на община Лозница, област Разград.

От 6:00 до 11:00 часа екипите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са реагирали на 27 сигнала за произшествия, свързани с метеорологичната обстановка.

Над 20 души са изведени от блокирани в преспите автомобили и влакове. Бедстващи хора към момента няма. Тежки пътнотранспортни произшествия не са регистрирани. Няма сигнали за бедстващи по пътищата. Екип на пожарната оказва съдействие на Спешна помощ-Варна в аксаковското село Любен Каравелово за осигуряване на достъп до 25-годишна родилка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама