Всички магистрали са отворени за движение

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Всички магистрали в страната са отворени и проходими в зимни условия. Единствено участъкът на АМ "Тракия" Карнобат-Бургас все още е недостъпен.Това каза тази сутрин министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова, предаде БГНЕС.

Отворена за движение е и АМ „Хемус“ в участъка от Варна до Шумен.

"В Бургаска област обстановката остава все още по-усложнена. В момента колегите отварят направлението Бургас – Слънчев бряг. Достъпът до Бургас все още се осъществява по обходния маршрут през Елхово – Средец и Болярово", каза Павлова.

"Магистралата Варна – Шумен е отворена. Най-сложна остава ситуацията при Долни Чифлик. Там работят екипите усилено, за да помогнем и на общината, тъй като там е най-сложно и с общинската пътна мрежа", обясни Павлова.

Според нея ситуацията в Добрич също се подобрява. Пътят Добрич – Варна се отваря за движение, за да има достъп до Добричка област.

По думите й аналогична е ситуацията в областите Разград, Търговище, Шумен и Силистра, където главните направление се отварят поетапно за движение. „Пробиват се и малките пътища“, каза тя.

Павлова добави, че забраните за движение на тежкотоварни автомобили остават валидни там.

Тя уточни, че основен фокус на усилията днес ще бъде да се отворят всички пътни направления за леките превозни средства и поетапно да се пуска тежкотоварното движение.

 

Личности

Social

Коментари