Референдумът се отлага, неясно за кога

14:42, 11 яну 17 / Политика 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парламентът отложи неясно за кога одобряването на резултатите от проведения национален референдум в началото на ноември, предлагащ промени в избирателната система. Обсъждането на проекторешението на Народното събрание за приемане на вота беше отменено по искане на народния представител от ДПС Четин Казак и бе подкрепено от 99 народни представители, "против" бяха 76, а, 4 се въздържаха.

Казак напомни, че вчера комисията по правни въпроси отказа да се занимава с референдума, "тъй като прецени, че тази точка се вкарва в края на мандата на това НС единствено и само с чисто политически и популистки подбуди. 

Според ДПС дебатите по одобряването на референдума биха имали чисто популистки подбуди. Друг мотив на движението е, че все още няма решение на Върховния административен съд по обжалването на резултата от страна на инициативния комитет от Шоуто на Слави. Въпреки това Казак заяви, че дори и да има становище на съда, малкото оставащо време до края на 43-ото НС няма да позволи на депутатите да разгледат резултата от референдума.

Председателят на правна комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ) отговори на Казак, че дебатът не трябва да е по дневния ред, а по същество. Кирилов заяви, че няма време за отлагане в рамките и хоризонта на 43-ото Народно събрание, което щяло да означава "отричане, отхвърляне и замитане волята на избирателя по отношение на проведения референдум". "И затова ще отговаряме всички, и то много скоро", заяви Данаил Кирилов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама