Родители на протест в подкрепа на училищния директор с компрометиращи снимки в интернет

Снимка: Дарик радио
Снимка: Дарик радио

Родители на ученици от столичното 51-во СОУ „Елисавета Багряна” се събраха на демонстрация в подкрепа на директора Асен Александров, чиито голи снимки се появиха в интернет. Директорът Александров твърди, че снимките са манипулирани,съобщи Нова тв.

Майките и бащите на децата са категорични, че Александров не е качил сам фотографиите в сайта на училището. Хората заявиха, че директорът е изключителен професионалист и го призоваха да оттегли оставката си. Той я подаде в сряда след избухването на скандала.

Началникът на Столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева пък каза, че Александров е заявил, че няма нищо общо с разпространението на снимките.

Той твърди, че снимките са негови, но появата им е манипулирана и ще предприеме съответните действия, а да докаже това”, съобщи Кастрева.

Държавното обвинение вече започна проверка по случая.

Вярвам в прокуратурата и очаквам след проверката името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения”, пише в мотивите за оттеглянето си Александров, който е и съветник в Министерството на образованието и науката.

Национални теми

Коментари