Екстрадират Хюриет Сюлейманов, който уби трима студенти край Луковит

18:33, 12 яну 17 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Очаква се тази вечер Хюриет Сюлейманов, който уби трима студенти при тежка катастрофа край Луковит, да бъде предаден на българските власти. Той беше екстрадиран от Германия, след като избяга от България и беше обявен за международно издирване. Сюлейманов е осъден задочно на 15 години затвор.

Три жертви и един ранен след жестокия удар на пътя от Плевен за София малко след Луковит. През май 2014 година Хюриет Сюлейманов без книжка шофира мощна кола със 110 км в час, навлиза в насрещното платно и буквално размазва колата на студентите, тръгнали за изпит. На място загиват Владислав Горанов и Николай Менков. След 82 дни в болница и над 20 претърпени операции издъхва и приятелката на Влади Цветелина Таслакова.

След издаване на Европейска заповед за арест Сюлейманов беше открит и задържан от властите в Германия, миналата година. По късно съдът в Щутгарт взе решение да го върне в България.

До момента на тежката катастрофа рецидивистът е имал 12 присъди и 90 регистрации в полицията. Сюлейманов беше осъден на 15 години затвор задочно, тъй като още в началото на делото наруши мярката си за неотклонение "домашен арест" и напусна страната. Присъдата той ще изтърпи при първоначален строг режим в Софийския затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама