Над 400 акта са получили телекомите през миналата година заради проблеми с покритието

10:37, 13 яну 17 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През миналата година Комисията за регулиране на съобщенията е съставила над 210 акта и 212 наказателни постановления на мобилните оператори, които рекламират, че имат почти пълно покритие на мрежите си, а проверка е показала, че това не е така.

Това съобщи в сутрешния блок на БНТ председателят на комисията Веселин Божков, пише Дневник.

Той обясни и че такива случаи са наложили регулаторът да поиска от мобилните оператори да сложат карта на сайтовете с покритието и всеки да може да провери има ли покритие и какво в района, където предимно ще ползва телефона си, и дали може да се ползва 4G или това не важи за неговия район.

Божков съобщи още, че през следващата седмица ще направи среща с мобилните оператори, за да им предложи да въведат пакети с евтини и адекватни услуги за хората с увреждания. В момента имало такива, но само с 20% отстъпка. Според комисията намалението от стандартните тарифи трябва да е поне 50% и също да има безплатни пакети.

По данни, получени в комисията, става дума за общо 22 хил. души в България, които имат слухови, зрителни или проблеми със зрението. При всеки проблем трябва да се предвиди различен пакет. От комисията предлагат в тях да се включат поне 5 гигабайта пренос на данни, определен брой есемеси и поне минимално количество гласови услуги,, защото някои от хората имат и помощници. Съответно пък последната съставка трябва да е по-голяма за хората, които имат проблеми със зрението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама