Христо Иванов: Антикорупционния закон е необходима стъпка, но не е достатъчен

15:12, 14 яну 17 / Политика 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Ще направим каквото е необходимо, за да си свършим работата. Ние сме ориентирани към вършене на работа. Ние не сме за предизборна коалиция на всяка цена", това каза в интервю за Дарик Христо Иванов - учредител на патия "Да България".

"Антикорупционния закон е необходима стъпка, но не е достатъчен. Нас ни интересува сумарния антикорупционен ефект. Важното е с кой какво можем да свършим, а не просто коалиция на всяка цена", допълни още Иванов.

По повод мажоритарната избирателна система той коментира, че избирателната система сама по себе си не може да реши проблемите на страната. Според него трябва да има честна политическа работа, която ще доведе до реална промяна.

Христо Иванов се обяви против задължителното гласуване. По думите му демокрация не се постига с принуждаване: "С усилие и с работа ще има промяна, не с технически промени".

По повод финансирането на партиите, Иванов заяви: "Когато субсидията ти е вързана с това колко хора си привлякъл, това те принуждава да имаш контакт с избирателите. Това е онази здрава връзка която ние искаме да постигнем с избирателите. Трябва да знаем, че те могат по всяко време да ти дръпнат кранчето".

Иванов каза още, че изборите трябва да са максимално скоро и че партия "Да България" е готова да се яви на предстоящите избори и при двете изибрателни системи.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама