АБВ избра Константин Проданов за свой лидер

16:58, 15 яну 17 / Политика 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Константин Проданов е новият лидер на АБВ. Той остана единствен кандидат за поста, след като деветима от номинираните си направиха самоотвод, съобщава bTV.

Основателят на партията Георги Първанов и неговите заместници Румен Петков и Ивайло Калфин се оттеглиха от постовете си в края на миналата година.

Това се случи след лошите резултати на кандидата за президент на партията Ивайло Калфин.

39-годишният Проданов е бил икономически и финансов съветник на президента Първанов.

Проданов е завършил международни отношения в Юридически факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а през 2001 г. - магистратура по финанси в Токио, Япония. Работил е в банковия сектор в Токио.

На първо място много ясно и категорично трябва да се разграничим от ГЕРБ, заяви новоизбраният председател на АБВ пред делегатите на конгреса.

Според Константин Проданов АБВ трябва да търси взаимодействие с левия и центристкия спектър, но водещи трябва да бъдат принципите, конкретните и ясни ангажименти.

Грабежът на КТБ трябва да бъде предмет на специално разследване, смята още Константин Проданов. Той се обяви за пълна ревизия на икономическите досиета на прехода - приватизационни договори, концесии, обществени поръчки, договори за изкупуване на енергия на преференциални цени.

Трябва да се противопоставим категорично на този насаждан фалшив избор Русия или ЕС, посочи Проданов. Според него България трябва да използва и стратегическото си положение, и историческите си традиции и да поддържа добри отношения и в двете посоки.

Това е първата смяна на лидера на АБВ, откакто бе създадена през 2014 г. Досегашният лидер на партията Георги Първанов се оттегля от активната политика, но смята да остане в АБВ и да помага на партията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама