Служител от Министерството на отбраната е осъден на шест години затвор и конфискация на имущество

11:43, 18 яну 17 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият директор на Териториална дирекция - Варна, при Изпълнителна агенция "Социални дейности" на Министерството на отбраната Димитър Илиев е осъден на последна инстанция на шест години затвор при първоначален строг режим и конфискация на част от апартамент в курортен комплекс "Константин и Елена", съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Решението на Върховния касационен съд е по дело за присвояване на 91 617 лева, собственост на Министерството на отбраната. Заедно с Димитър Илиев обвинен и осъден на пет години затвор е и гражданското лице Милен Ангелов.

Двамата са извършили и документни престъпления, с които са улеснили присвояването. Двамата са лишени от право да заемат държавна или обществена длъжност или да упражняват професия, свързана с управление, съхранение, контрол или отчитане на финансови или стоково-материални средства за срок от шест години.

Обвинението на Военноокръжна прокуратура – Сливен, се отнася за периода април 2008 - април 2009 година, в който Илиев и Ангелов са съставили и използвали множество неистински документи и такива с невярно съдържание.

Присвоената сума от 91 617 лв. представлява част от задълженията на Териториална дирекция - Варна, по сключени договори за обществени поръчки. Използваните документи отразявали отчетени, но в действителност неизпълнени строително-монтажни работи и други дейности.

Илиев разпореждал превеждането на паричните средства по сметки на юридически лица, изпълнители по обществени поръчки, а Ангелов, който бил упълномощен да се разпорежда с банковите сметки на тези фирми, теглил паричните средства, преведени от ТД - Варна, при ИА "Социални дейности на Министерството на отбраната".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама