Беновска опита да хвърли ябълка по президента Плевнелиев, охраната я изхвърли

13:10, 18 яну 17 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Охраната на президента изведе журналистката Илияна Беновска от залата, в която протича отчета на Росен Плевнелиев и вицето Маргарита Попова.

Журналистката опита в рамките на въпросите на журналистите да хвърли ябълка към президента Плевнелиев. 

Този жест беше съпроводен с провокативни въпроси. "Какво ви заплатиха, за да станете проводник на най-вредните американски интереси и да нажежите до червено българо-руските отношения в разрез с националната психология и политика на България", обърна се Беновска към президента. Вие бяхте една "гнила ябълка" в политиката, заяви тя и се опита да замери държавния глава с ябълка, както направи и по време на пресконференцията на новоизбрания президент Румен Радев след втория тур на президентския вот.

Охраната на президента успя да вземе ябълката от ръцете на журналистката, но тя уверено заяви, че има и втора ябълка. Това се оказа и истина и тя извади втори плод от чантата си.

Вече при втория опит да хвърли ябълка на президента Плевнелиев, служителите на НСО изведоха журналистката от залата.

"Извиват ми ръцете", извика Беновска, докато продължаваше да стиска ябълката в ръката си. "Аз имам и други ябълки, и тях ли ще ми вземете?", попита Беновска и продължи: "Така ще ме изгоните от пресконференцията ли. Моля да не ме блъскате и да не ме изваждате от залата! Пуснете ме, не ме натискайте! Г-н президент, ще ми отговорите ли?!", викаше журналистката докато охраната вече я избутваше извън залата, в която се провеждаше пресконференцията.

"Мисля, че уважаемите медии ще ме разберат, ако отговоря така - подобна провокация няма нужда от отговор. Тя говори сама за себе си.", запази спокойствие президентът Плевнелиев.    Това е втора такава "акция" на Илияна Беновска, която вечерта след балотажа на президентските избори в пресцентъра на НДК хвърли ябълка на току-що избрания за президент Румен Радев. 

"Подарих Ви една зряла българска ябълка и се надявам тя да остане здрава”, каза тогава Беновска, правейки препратка към думите на бившия френски посланик Ксавие Лапер дьо Кабан за гнилите ябълки. Спечелилият изборите за президент елегантно улови плода във въздуха и предизвика аплодисменти. "Това не е забраненият плод", каза тогава Румен Радев. И предизвика аплодисменти в залата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама