Светослав Стойков, който блъсна жената в берлинското метро, е лежал два пъти в затвора

16:06, 18 яну 17 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българинът, на когото прокуратурата в Берлин повдигна обвинение за нападението над жена в берлинското метро, е лежал два пъти в затвора в България. Това се разбира от писмен отговор на вътрешния министър в оставка Румяна Бъчварова. В него не се споменава името на българския гражданин, но се посочва, че е бил в затвора във Варна веднъж за един месец през 2011 г. и втори път за близо година от август 2013 г. до юли 2014 г.

Причината за първото му задържане е било заради катастрофа, а второто - грабеж.

В края на миналата година стана известно, че полицията в Берлин е задържала българина Светослав Стойков, който на 27 октомври безпричинно събори с ритник жена в берлинското метро. По-късно той бе обвинен за причиняване на тежка телесна повреда. Предвиденото в закона наказание, ако Стойков бъде признат за виновен, е до 5 години затвор.

За нападението се разбра, след като германските разследващи разпространиха в медиите видеозаписи от охранителните камери в метрото, за да се помогне за разкриването на извършителите. На кадрите се виждаше как млад мъж рита в гърба жена, която слиза по стълбите на станцията. Жената пада, като в резултат е със счупена ръка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама