Проверяват бензионостанциите в шест области

18:35, 18 яну 17 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проверки по бензиностанции, собственост на различни търговски вериги, се провеждат на територията на шест области в страната, съобщиха от МВР.

Те са насочени към ограничаване на нарушения в данъчното законодателство и недопускане реализирането на пазара на автомобилни горива, които не съответстват на утвърдените стандарти.

Специализираните проверки са насочени към ограничаване на нарушения в данъчното законодателство и недопускане реализирането на пазара на автомобилни горива, които не съответстват на утвърдените стандарти. Предприети са след анализ на търговското и данъчно поведение на фирмите, извършен от Държавната агенция „Национална сигурност“ и Националната агенция за приходите.

В проверките участват екипи на Икономическа полиция към областните дирекции на МВР, на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на Националната агенция за приходите и на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Действията се провеждат под ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП.

Резултатите от тях обаче ще бъдат предоставени на по-късен етап.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама