Депутатите ще гласуват декларация за приемственост между 43-ото и 44-ото Народно събрание

10:01, 20 яну 17 / Политика 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народното събрание започва работа днес с гласуването на декларация за приемственост към следващия парламент.

Това предвижда програмата за Народното събрание. Декларацията е във връзка с подготовката на България за председателството ѝ на Съвета на Европейския съюз за периода 1 януари 30 юни 2018 г. В декларацията се призовават народните представители от 44-ото Народно събрание да възприемат общ подход, конструктивен диалог и последователност в действията между всички парламентарно представени партии. Призовават се депутатите от 44-ото Народно събрание да запазят и развият изградения административен капацитет, както и да спазят календара и дневния ред на договорените от 43-ото Народно събрание задължителни и допълнителни интерпарламентарни конференции и срещи. На вниманието на депутатите се поставят и промените в Гражданския процесуален кодекс, които ще бъдат подложени на второ гласуване.

Вчера новоизбраният президент Румен Радев положи клетва пред депутатите, като предстои те да бъдат разпуснати и да се назначи служебен кабинет.

Вчера в парламента се разрази скандал, след като в словото си Румен Радев се обърна към депутатите с думите „остава ви още една седмица”. Това предизвика някои от тях да напуснат възмутени залата.

43-ото Народно събрание работи малко повече от 2 години и два месеца.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама