Компенсаторна такса за шофьори без винетки

10:30, 20 яну 17 25 946 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Водач, който се е движил по републиканските пътища без заплатена такса за ползване на пътната мрежа - винетка, ще заплаща компенсаторна такса, която му дава право да довърши пътуването си в рамките на 24 часа след заплащането ѝ. Това решиха днес народните представители, които приеха на второ четене промени в Закона за движение по пътищата, предаде БГНЕС.

Размерът на компенсаторната такса ще се определя от Министерския съвет в зависимост от вида на пътното превозно средство.

Основание за заплащането й ще е налице, единствено когато потребител е използвал републиканската пътна мрежа, без да е заплатил законоустановените такси за ползване на пътната мрежа.

Въвеждането се налага заради установените проверки по отношение на транзитно преминаващите пътни превозни средства на територията на страната. 

Винетките са валидни съответно за срок от една година, три месеца, един месец, една седмица или един ден, считано от деня на закупуването им. При определяне на графичното оформление на винетните стикери задължително се предвижда възможност за трайно отбелязване върху винетката на деня, месеца и годината на нейното закупуване.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама