Строги мерки за сигурност на церемонията по встъпване в длъжност на Радев

15:08, 20 яну 17 / Политика 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията въвежда строги мерки за сигурност по време на церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент Румен Радев, съобщиха от МВР.

Церемонията ще се проведе тази неделя от 11 часа на площад „Св. Александър Невски“.

Желаещите да гледат събитието на живо ще бъдат допускани до определените за това места най-късно до 10.15 часа, съобщават властите. 

Местата за гражданите ще бъдат откъм тротоара на ул. „Оборище“ срещу паметника на цар Самуил и пред главния вход на храм-паметника „Св. Александър Невски“.

Всички посетителите ще преминават през задължителна проверка:

„Забранява се внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, както живота и здравето на присъстващите“, припомнят от МВР.

Няма да бъдат допускани и пияни лица, забранява се и използването на предмети, предизвикващи силен шум, фойерверки, както и различни лазери.

Програмата ще протече в следния ред: 

Официалните гости ще заемат местата си още 10.30 часа. Поканени са премиерът в оставка Бойко Борисов, както и всички министри. Също така председателят на Народното събрание Цецка Цачева, депутатите, както и бившите президенти Петър Стоянов и Георги Първанов. Сред гостите в списъка е и Росен Плевнелиев, както и други представители на институциите.

В 10.45 часа пред Паметника на незнайния войн ще бъдат строени представителните части на Българската армия.

В 10.55 часа на площад "Св. Александър Невски" ще пристигнат сегашният и новоизбраният вицепрезидент.

В 10.58 часа на площад "Св. Александър Невски" ще пристигне президентът Росен Плевнелиев, където ще поздрави почетния караул.

След това пред катедралата ще пристигне новоизбраният президент Румен Радев, който също ще приеме рапорта на началника на караула, ще се поклони на Националното знаме, ще обходи строя и ще поздрави почетния караул.

После двамата президенти заедно ще се качат на трибуната. Първи слово ще произнесе Росен Плевнелиев, последван от Румен Радев.

Гвардейският представителен духов оркестър ще изпълни химна на Република България. По време на химна 21 артилерийски салюта ще отбележат смяната на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили.

Двамата президенти ще положат венец и с едноминутно мълчание ще отдадат почит на загиналите за свободата на България пред паметника на Незнайния войн.

В 11.45 часа двамата президенти, г-жа Радева и двамата вицепрезиденти ще се отправят към храм-паметника "Св. Александър Невски", където ще бъде отслужена литургия.

В 12.05 часа президентът Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова ще посрещнат президента Румен Радев, г-жа Радева и вицепрезидента Илияна Йотова пред парадния вход на президентската институция.

В Гербовата зала ще бъде направена официална снимка на двамата президенти, последвана от официална снимка на двамата президенти с вицепрезидентите.

В 12.10 часа президентът Росен Плевнелиев и президентът Румен Радев ще проведат среща в Зелена зала, а двамата вицепрезиденти - в кабинета на вицепрезидента Маргарита Попова.

След приключване на срещите президентът Румен Радев ще изпрати на параден вход президента Росен Плевнелиев, а вицепрезидентът Илияна Йотова - вицепрезидента Маргарита Попова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама