Съкратените миньори от "Бобов дол" отново протестират, искат си парите накуп

15:38, 20 яну 17 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съкратените миньори от ТЕЦ "Бобов дол" отново протестират, заради неизплатените си възнаграждения. Тази сутрин те се събраха пред ТЕЦ „Бобов дол” с намерение да не допуснат нито един камион с въглища да влезе.

По обяд започнаха преговори с посредничеството на омбудсмана Мая Манолова.

Миньорите искат да им бъдат изплатени забавените обезщетения. По думите им в трудовите им книжки пише, че са изплатени напълно, но не са видели никакви пари.

Имало е и ескалация на напрежението, след като директорът на мината обеща на своите работници обезщетенията да бъдат изплатени след шест месеца на шест равни вноски.

Това прави по около 120 лв. на месец.

Достъпът на товарните автомобили, превозващи въглища-суровина за работата на ТЕЦ „Бобов дол” бе преустановен в 10 ч. тази сутрин, когато 50-ина съкратени от рудник „Бабино” миньори блокираха достъпа за кантара на ТЕЦ-а. Малко след началото на блокадата възникна инцидент, софийска цистерна едва не прегази протестиращите, след като навлезе с голяма скорост в завоя към кантара.

Съкратените, но останали без пари миньори едва не линчуваха шофьора й. За по-сигурно, в 11.25 часа бе блокиран от 20-ина миньори и главният портал на ТЕЦ „Бобов дол”, тъй като след блокадата камионите спряха да идват откъм град Бобов дол. „Минават през главния портал, финтират ни”, заподозряха протестиращите.

При предишната стачка на миньорите от рудник „Бабино” през октомври м.г., Мая Манолова влезе с тях в рудника под земята и стоя с тях там докато не започна изплащането в „кеш” на забавените им заплати. Вчера съкратените отхвърлиха предложението на ръководството в лицето на изпълнителния директор Харалампи Златанов, обезщетенията им да бъдат изплатени на 6 равни вноски, предаде БГНЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама