КЗК разследва аптечния бизнес на Марешки

16:50, 20 яну 17 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
КЗК се е самосезирала и започва проверка на аптечния бизнес на Веселин Марешки. Бизнесменът принуждавал аптеки да купуват от негов дистрибутор.

Специализираната прокуратура във Варна е установила, че преди 4 години Марешки, заедно със свои сътрудници, е притискал собственици на аптеки да купуват на едро от тях.

Заплахата била, че в противен случай ще подбият цените и ще ги доведат до фалит.

Според разследването на обвинението под негово ръководство служителите му са предприели агресивни действия спрямо собственици на аптеки в България, като в периода 2013-2014 г. са отправяли предупреждения към конкурентни аптеки, че ако откажат да купуват лекарствени продукти от дистрибутора "Фармнет", който е собственост на семейството на Марешки, до аптеките им ще бъде отворена аптека с логото им - "Супер нова" за Северна България и "Лидер" за Южна България, които ще продават лекарства на ниски цени или ще им бъдат пращани проверки от Изпълнителната агенция по лекарствата, която ще унищожи бизнеса им. Специализираната прокуратура е решила, че става въпрос за нелоялна конкуренция и КЗК започва разследване по случая.

Натискът е бил оказван в периода, в който роднини и бивши служители на Марешки оглавяваха инспекторите в лекарствената агенция.

Според обвинението обаче не става въпрос за организиране на престъпна група, а за нарушение на законите за конкуренцията.

Затова проверката е прехвърлена на антимонополната комисия, съобщава bTV.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама