Наградиха най-добрите спортисти в "Нощта на шампионите 2016"

22:09, 20 яну 17 / Спорт 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор връчиха годишните си награди на церемония на "Нощта на шампионите 2016" в София.

За спортист на годината беше избрана олимпийската вицешампионка на скок височина от Рио 2016 Мирела Демирева. Тя получи премия от 50 хиляди лева от спортния министър Красен Кралев. Няйният личен треньор Маринус ван Лювен беше отличен с чек за 10 хиляди лв.

„Благодаря за поредното признание. Искам да пожелая на всички спортисти труда им да бъде оценен така, както беше оценен и моя“, каза на церемонията сребърната медалистка от Рио Мирела Демирева.

За треньор на годината беше избрана Ина Ананиева, която изведе националния ансамбъл по художествена гимнастика по бронза в многобоя на Игрите в Рио 2016.

„Това вероятно е последната награда, която получаваме като ансамбъл. За тези осем години преминахме през какво ли не, но наистина сбъднахме нашата мечта“, каза капитанката на „златните момичета“ Михаела Маевска. „Искам да пожелая на всеки един спортист да мечтае и повече воля, за да постигне успехи“, завърши тя.

Грациите пък заслужиха титлата за отбор на годината, а с това и бонус от 50 хиляди лв, колкото заслужи и Ананиева.

Ружди Ружди получи приза за най-добър спортист с увреждания и получи премия от 10 хиляди лв., неговият личен треньор Радостин Тодоров взе чек за 5 хиляди лева.

Млад спортист до 23 години стана бронзова медалистка от Олимпиадата в Рио 2016 в категория до 48 кг. Елица Янкова с треньори Петър Касабов и Серафим Бързаков. Тя заслужи 10 хиляди лева, а треньорите й поделиха по 2 500.

За най-добър млад спортист до 14 години беше избран европейският вицешампион по бокс за момчета в категория до 62 килограма Николай Зафиров с личен треньор Владислав Георгиев. Двамата заслужиха по 5 хиляди лв. Победителите бяха определени от специална комисия от Министерството на младежта и спорта.

Министър Кралев връчи и почетен знак на ММС "Венец на победителя", най-високото държавно отличие в сферата на спорта в България, на велики спортисти и деятели с кръгли годишнини.

Отличени бяха олимпийският шампион по вдигане на тежести от Монреал 1976 Йордан Митков, олимпийска шампионка от Монреал 1976 и национална рекордьорка в тласкането на гюле Иванка Христова, двукратният футболист номер 1 на България, бивш национал и легенда на Левски Кирил Ивков, бившият футболен национал Красимир Балъков, президентът на БФ Бадминтон проф. Пюзант Касабян, журналистът Томислав Русев, бившата световна рекьордьорлка на скок височина и олимпийска вицешампионка от Мюнхен 1972 Йорданка Благоева.

С "Венец на победителя" бяха удостоени и бизнесменът Васил Божков, бивш председател на БФ Спортна стрелба и на БФ Шахмат и бивш президент на футболен клуб ЦСКА, както и бившият футболен национал Любослав Пенев, но двамата не присъстваха на церемонията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама