Румяна Бъчварова: Грешка би било, ако служебният кабинет смени областите шефове на МВР

07:20, 21 яну 17 / Политика 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Грешка би било, ако служебният кабинет смени областните шефове на МВР. За това предупреди вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

В Пловдив, тя преповтори тезата си, че битовата престъпност трябва да се бори с превенцията в малките селища. 

Вътрешният министър в оставка в последните дни от мандата си реши да направи обиколка из структурите на МВР в страната. В рамките на седмица пред Румяна Бъчварова рапортуваха десетки полицаи от областните дирекции в Силистра, Русе, Търговище, Шумен, Ямбол, Добрич, Варна, Благоевград, Кърджали, Бургас и други.

Основната цел на Бъчварова е чрез посещенията си да убеди униформените да се включат активно в операцията срещу битовата престъпност, която кабинета рекламира мощно в последните две седмици. За целта тя обещава нови патрулки, дрехи и обувки за полицаите.

По време на трескавата обиколка, силно напомняща на предизборна кампания, Румяна Бъчварова представи основните приоритети на МВР, фокусирани именно върху битовите кражби.

Според официалната информация от посещението на министъра в областната дирекция в Смолян, именно там са едни от най-добрите показатели, както и най-ниските регистрирани нива на битова престъпност. Резултатите дори бяха определени от пресцентъра на силовото ведомство като впечатляващи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама