Корнелия Нинова: Правителството на Борисов върна държавата 2 години назад

13:01, 21 яну 17 / Политика 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двугодишният период на управлението на Бойко Борисов и мнозинството в 43-тия парламент върна България назад. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в началото на заседанието на Националния съвет на партията, предаде БГНЕС.

Да си пожелаем България да е мирна и спокойна, каза в началото на пленума Нинова. „Преди 2 години мнозинството дойде на власт с обещание за реформи, осигуряване на икономически растеж, гарантирано нарастване на доходите, ниска нива на публичен дълг. Бяха започнати реформи в сферата на правосъдие, образование и здравеопазване”, припомни Нинова.

Какво се случва след 2 години? - запита тя и отвърна - държавният дълг нетно се увеличи - от 18,8 млрд. лв. през 2014 г. на 26 млрд. лв. през 2016 г. и достигна 30% от БВП. Правителството натовари няколко поколения български граждани да изплащат този дълг.

„Двугодишният период на управлението на Бойко Борисов и мнозинството в 43-тия парламент върна България назад. Липса на държавност равнопоставеност, справедливост, икономическа програма, гарантираща висок и траен растеж, задълбочаваща се демографска катастрофа, задълбочаващо се неравенство. Това са най-големите предизвикателства, пред които ни изправи управлението на Борисов”, категорична е Нинова.

„Да кажем днес, че слагаме край на това. На България днес е нужно друго управление, днес промяната е задължителна. Тя започна по волята на народите по света, Европа и България.”, изтъкна лидерът на БСП.

Според Нинова народите са поискали справедливост и се обявиха против „върхушките, против малцината, които притежават 97% от богатството в света и се отнасят бездушно към другите, живеещи в бедност и нищета. Народите поискаха от водачите си да им върнат националното и човешко достойнство и политическите елити да не го продават за пари и власт”, подчерта Нинова.

„БСП сложихме началото на такава промяна в България с победата на президентските избори. Наше задължение е да продължим тази промяна и да я доведем до край, да дадем друг и различен път, да водим по този път и да сме гарант, че няма да се отклоним от него, изтъкна още председателят на левицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама