Строги мерки за сигурност на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент

13:26, 21 яну 17 / Политика 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията въвежда мерки за сигурност в София по време на церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент Румен Радев. Тя ще се проведе в неделя, 22 януари, от 11.00 ч. на площад „Св. Александър Невски“, съощиха от пресцентъра на полицията.

За желаещите да наблюдават церемонията пред Паметника на Незнайния воин са определени две места - тротоарът на ул. „Оборище“ срещу паметника на цар Самуил и пред главния вход на храм-паметника „Св. Александър Невски“.

Проверката на гражданите ще се осъществява на два пункта. Първият ще бъде разположен на ул. „Г.С.Раковски“ срещу паметник „Опълченец“, а вторият – при южния вход на храм-паметника „Св. Александър Невски“. Крайният час за пристигане и заемане на местата е 10.15 ч.

От полицията напомнят, че се забранява внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, както живота и здравето на присъстващите.

Забранява се посещението на лица в нетрезво състояние, както и ползването на предмети, предизвикващи силен шум.

Служителите на НСО ще извършват проверки за наличието на огнестрелни, хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на мероприятието поради невъзможността на място да бъде организирано съхраняването им. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама