Меглена Кунева: Бяхме и партньор, и коректив, и конкурент на ГЕРБ

15:36, 21 яну 17 / Политика 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бяхме и партньор, и коректив, и конкурент на ГЕРБ в това дясно-центристко управление. Това каза на брифинг след Националния съвет на „Движение България на гражданите” от РБ председателят на партията Меглена Кунева.

"Въпреки естествени съюзници като партии от Европейската народна партия (ЕНП), с ГЕРБ ние бяхме често коректив, а често и конкурент на ГЕРБ, каза още тя. Кунева посочи приноса на ДБГ към програмата на РБ с фокус върху образованието, културата, развитието на демокрацията, инфраструктурата, правовия ред и антикорупционните мерки.

Централна тема днес е отчетът на министрите на РБ и участието ни в управлението, което представих аз, както и отчетът на Найден Зеленогорски за работата на Парламентарната група на РБ и депутатите на ДБГ", добави още тя.

Кунева обяви, че ДБГ прави пълна мобилизация за Първия съюзен конгрес на РБ на 28 януари в София.

Без Реформаторския блок в парламента може да се отвори път към коалиция между ГЕРБ и БСП. Само рефоматорите са единственият гарант това да не се случи, категоричен бе Найден Зеленогорски, като добави, че дясно-центристко управление, което да продължи реформите, е най-добрата перспектива за България и това, за което ДБГ работи.

Зеленогорски подчерта, че очакванията на РБ е, че ще бъде част от следващия парламент.

РБ има подкрепа на около 6 % от гласуващите у нас и е сред най-конкурентните проекти. Фрагментирането е голямо изпитание за гласуващите в дясно. Сега има опити да се нанесат сериозни поражения върху РБ, една партия напусна, но пък друга влезе, а ние оставяме вратата  отворена към всички, включително и към тези, които напуснаха блога, категоричен бе Зеленогорски.

Проф. Даниел Вълчев подчерта, че РБ ще има такава подкрепа на следващите избори, че да може да се направи дясно-центристко правителство и да продължат реформите.

Очевидно е, че който не иска да има ляво правителство, доминирано от БСП, и който не иска в следващо правителство ГЕРБ да си правят, каквото искат, ще гласуват за реформаторите, каза той.

 

На въпрос за позицията на ГЕРБ, че е по-добре да управляват като правителство на малцинството, Даниел Вълчев каза, че от един месец ДБГ разчита всички изказвания на политически фактори у нас като предизборна агитация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама