Петият президент встъпва в длъжност

08:56, 22 яну 17 / Политика 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази неделя президентът Румен Радев ще встъпи в длъжност на петия президент на България.

Преди обяд ще се проведат редица церемонии в присъствието на премиера и министрите в оставка, председателя на парламента, "тримата големи" в съдебната система,  двамата предишни президенти и още много официални лица.

 Началото е в 10:45  на площад "Свети Александър Невски", където представителни части на Българската армия ще чакат президента Румен Радев и  вицепрезидента Илияна Йотова.

Три минути след тях – по протокол – ще пристигне Росен Плевнелиев, съпроводен от командира на Националната гвардейска част. Радев и Плевнелиев ще произнесат кратки речи, след които 21 салюта ще отбележат смяната на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили.

Ще бъде отслужена литургия,  20 минути по-късно държавният глава Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова ще посрещнат Румен Радев и Илияна Йотова в президентската институция.

От столичната полиция съобщиха, че всеки гражданин, който иска да наблюдава отблизо тържественото предаване на почетния караул, трябва да бъде на площада най-късно в 10,15 часа.  Ще се преминава през два пропускателни пункта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама