Борисов забрани на ГЕРБ да прави сметки за коалиции

11:03, 22 яну 17 / Политика 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бойко Борисов забрани на ГЕРБ да прави сметки за коалиции. „Въобще не мислете за коалиции, и вляво, и вдясно - всички са на вълната, че са единствени и са си самодостатъчни. Те са на 10 години след нас, ние натрупахме опит”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на националната среща на ГЕРБ, съобщи Нова тв.

„Не бяхме подготвени за коварството на БСП през изминалата президентска кампания”, коментира още Борисов и  благодари на Цецка Цачева, че е понесла атаките срещу нея.

Целта на ГЕРБ за на предсрочния парламентарен вот е да събере над 1 милион гласа, съобщи ръководителят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. 

„Трябва да има по-различен подход към кампанията за предсрочните избори, с акцент върху секторните политики,  важни за отделните райони”, подчерта той.  От проведено вътрешно онлайн запитване ставало ясно, че кампанията не трябва да бъде открита в зала "Арена Армеец", както винаги досега, заради лошите метеорологични условия. ГЕРБ обаче твърдо ще провежда срещи "лице в лице" с кратки и ясни послания.

62% от членовете на ГЕРБ смятат, че партията трябва да се коалира с Рефоторматорите, 46% - с Обединените патриоти, а 45 на сто - с партията на Веселин Марешки.  Членовете на ГЕРБ са твърдо срещу сътрудничество с ДПС и БСП.

В неделя Бойко Борисов коментира вчерашното изказване на Корнелия Нинова във връзка с усвояването на европейските фондове.

„Предупреждаваме отсега, че втори път няма да допуснем на правителство на БСП да бъде приписвано спиране на европейски програми. „На нас ни ги пускат, а на тях да ги спират” няма да бъде повече реплика на управление на ГЕРБ. Отсега предупреждаваме, че ако това се случи отговорността ще бъде на управлението на ГЕРБ и на Бойко Борисов”, заяви Нинова в събота.

„Виждате докъде стигна вчера г-жа Лъжа. Е не могат да лъжат така безогледно. Те си знаят капацитета. Те знаят, че след управление на БСП, следва разруха – финансова, икономическа, всякаква и още отсега бягат пред вятъра”, коментира Борисов.

„Вече имаме становища от основните европейски комисари, а в понеделник ще искам и от Европейската комисия становище за коя програма се очаква да бъде спирана”, заяви премиерът в оставка. „БСП знаят как са крали и знаят, че ако ги допуснем на изборите да са първи, фондовете винаги ги спират”, коментира още Борисов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама